iPhone půjčovna
Doživotní záruka na sklo? Po pár měsících skončila!

Doživotní záruka na sklo? Po pár měsících skončila!

V březnu jsem napsal článek s názvem „Ochranné sklo s doživotní zárukou“, ve kterém doporučuji sklo, které jsem zakoupil na prodejně iProduct v Olomouci a jehož součástí je také doživotní záruka. Nešetřil jsem chválou, protože jsem byl opravdu spokojený a protože se situace otočila proti mně (zákazníkovi), nebudu šetřit ani svou nasraností. Co, že se stalo?

„Doživotní“ záruka na na měsíců

Už během nákupu jsem neměl problém dát za sklo, které má doživotní záruku téměř 7 stovek (690 Kč přesně), ale samozřejmě, očekával jsem, že tomu tak i bude. Jenomže realita je nakonec jiná. Ono se totiž nejedná o bezpečnostní sklo, ale spíše bezpečnostní fólii, která je vcelku náchylná na poškrábání. Telefonu se samozřejmě nic nestane, ale časem jdou vidět na displeji škrábance (viz. obrázek). Za předpokladu, že mi ho prodejce bude co 4 měsíce měnit mi to bylo vcelku jedno, ale…

Když jsem si volal (abych nejezdil zbytečně) 10 měsíců po pořízení na prodejnu, jestli mají „sklo“ skladem, prodejce mi řekl, že už ho nemá a že už ho ani mít nebude, protože výrobce doživotní záruku ukončil. Cože?! Byl jsem docela dost naštvaný a protože se mi tomu moc nechtělo věřit, ještě tentýž den jsem napsal na prodejnu e-mail, ať mi to potvrdí i písemně + nějaký ten bonus jak se mi to jako zákazníkovi nelíbí. Ještě tentýž den jsem dostal odpověď, že prodejce iProduct za ukončení záruky nemůže, že si to tak „nastavil“ výrobce Belkin. Ale, že mi sklo vymění, ale už za jiné „temperované sklo s tvrdostí 9H“. No říkám si OK tedy. Další týden jsem jel na prodejnu sklo vyměnit, protože to moje už bylo značně poškrábané a docela mi to vadilo.

Temperované sklo s tvrdostí 9H

Jestli vám můžu doporučit, jestli někde uvidíte ochranné sklo s označením 9H, tak se na něj podívejte a utečte. Jestli totiž nechcete vyhodit peníze za sklo, které se vám začne po 5 dnech drolit (viz. obrázek v pravém horním kraji a v levé prostřední části – chápejte při pohledu na telefon) po krajích (při běžném nošení), tak to není fakt nic pro vás.

Oficiální vyjádření Belkin

Protože jsem byl opět nasraný, že musím řešit takové blbosti jako je ochranné sklo na telefonu, rozhodl jsem se napsat na podporu výrobce Belkin, co to je za blbost ukončovat doživotní záruku jen tak z ničeho nic. A jaké bylo vyjádření?

Dobrý den,

výrobce zde stále uvádí omezenou doživotní záruku (doživotní =
životnost produktu – 5 let), stejně tak možnost výměny v případě
poškození.

Nevidím zde tedy problém. Pokud se iProduktem nedohodnete, můžete
reklamaci vyřešit přímo přes náš servis.

S pozdravem,

Jan ******
Belkin Support

Řešit výměnu skla přes servis v Plzni byl nesmysl (sloupnout, poslat, vyzvednout nový, nalepit..) a protože jsem člověk líný a po těchto zkušenostech i „chytřejší“, našel jsem si v Praze nejbližší prodejnu a koupil si bezpečnostní sklo s doživotní zárukou u nich. Takže znovu cca. 900 Kč za „doživotní záruku“. S tímto sklem jsem spokojený, protože se nedrolí, neškrábe a zatím vypadá vše v pohodě! I po měsíci používání. Co to je za sklo se dozvíte v dalším článku, protože nechci míchat negativní hodnocení s pozitivním.

 



Další článek:
Předchozí článek:
iPhone půjčovna

Komentáře